Camaleonda

B&B Italia Camaleonda

Fritz Hansen minuscule stoel

Republic of Fritz Hansen introduceert minuscule, een formele stoel en tafel voor een informele setting, ontworpen door de bekroonde Deense designer Cecilie Manz. De naam minuscule staat voor de informele en ingetogen stijl waar de Scandinaviërs zo om bekend staan; waarom iets schreeuwen in hoofdletters als discrete eenvoud een duidelijk statement kan maken?

De Fritz Hansen minuscule stoel combineert traditioneel vakmanschap met industriële productie. De zitting van de stoel is bekleed met een met de hand gestikte, lichte maar duurzame stof en voorzien van een verfijnd leren accent dat de contouren van de zitting volgt.

De gewelfde zitting heeft een onderstel dat gevormd is uit kunststof, een contrasterend, modern materiaal dat tegelijkertijd een mooie aanvulling vormt. De rechte lijnen van het onderstel worden verzacht als de rondingen van een op het strand aangespoelde steen, een bron van inspiratie achter de designdetails van minuscule.

Fritz Hansen minuscule stoel in grijs

De bekleding van de buitenkant van de zitting is verkrijgbaar in twee tinten grijs, een kleur die Cecilie Manz fascineert omdat het de enige kleur is die alle andere kleuren kan absorberen. Voor de binnenkant van de zitting zijn tal van kleuren mogelijk, van roestoranje en oker tot donker ultramarijnblauw.

De loungetafel is voorzien van hetzelfde onderstel als de stoel, in grijs kunststof met een tafelblad in Oregon Pine of wit compact laminaat. De stoel en tafel van de minuscule-serie zijn minder gestructureerd en passen daardoor in verschillende omgevingen, variërend van een luchthavenlounge of breakout area tot een woonkamer.