Gubi

Gubi is opgericht in 1967 door de Gubi en Lisbeth Olson. Aanvankelijk richtte zij zich op de productie van Olson’s meubelontwerpen en de verkoop van textiel aan de retail. De zonen Jacob en Sebastian wilde hun eigen stempel drukken op het bedrijf en openden een conceptstore waarin ze de verkoop van meubels met kleding combineerden. Ze waren bij de eersten die Prada en Helmut Lang verkochten in Denemarken. Later richtten zij zich weer volledig op het familiebedrijf.

Gubi winkel

De winkel van Gubi bevindt zich in het centrum van Kopenhagen. In het havengebied buiten de stad (Nordhavn) is het kantoor annex showroom van Gubi gevestigd.

Bij Gubi zien ze zichzelf als schatzoekers. Ze jagen op de vergeten designiconen uit de jaren ’30 tot en met ’60. Oorspronkelijk ontwerpen door ontwerpers en architecten uit o.a. Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje en Japan. Designs die we zijn “vergeten” en daardoor op de achtergrond zijn geraakt. Meestal van de hand getalenteerde professionals van wie werk vertegenwoordigd is in het Moma, V&A, London Design Museum etc.