Kvadrat / Raf Simons

Collectie 2020

De presentatie van de nieuwe stoffen collectie 2020 van Raf Simons in Milaan is niet doorgegaan. Als gevolg van de uitbraak van het Corona virus is de beurs van Milaan een jaar opgeschoven. Daarentegen we hebben de nieuwe stoffen wel in de winkel!

Silas

Ten eerste is er de nieuwe stof Silas. Het volume en de zachtheid van de stof is het resultaat van een complex afwerkingsproces. De originele structuur van het textiel, wordt gedurende zes dagen ontrafeld en getrommeld. Deaarna wordt de stof met stoom behandeld.  Daardoor is het oppervlak extreem zacht en volumineus. Als gevolg van het volume krijgt de kleur diepte.  Silas is verkrijgbaar in 11 tinten.

Helia

Ook nieuw is de stof Helia. Die is geïnspireerd op de textuur en glans van de stof Astrakhan*. De Helia is een bouclé stof met een organisch gestructureerd ontwerp, dat over het oppervlak wervelt. De stof is een interpretatie van de vacht. Met dezelfde luxe uitstraling en zachte “touch” van vacht.  De Helia is er in 11 kleuren. De garengeverfde vezels zorgen voor een gemêleerd karakter.

(*Astrakhan is een ruwe wollen stof met lange haren die op bont lijkt. De wol is afkomstig van karakoelschapen die voorkomen in het gouvernement Astrakhan in Rusland)