De Wonder Sofa en EPIC Table van Gubi

De Wonder Sofa en EPIC Table: nieuwe items van Gubi

De Wonder Sofa en EPIC Table: nieuwe items van Gubi

De Wonder Sofa

De Wonder Sofa van GUBI is een eigentijdse herinterpretatie van loungemeubilair uit de jaren ’70. De Wonder Sofa geeft je de vrijheid om eindeloze combinaties te maken met de drie modules. Zo creëer je dé bank die aan jouw wensen voldoet en past in de betreffende ruimte.

De losse elementen worden op simpele wijze aan elkaar gekoppeld. Ze geven je de vrijheid de compositie volledig om te gooien. De bank is verkrijgbaar in leer en de stoffen van onder andere Kvadrat, Gabriel en Backhausen.

Ontwerpers van De Wonder Sofa

Signe Bindslev Henriksen en Peter Bundgaard Rützou van Space Copenhagen zijn de ontwerpers van de Wonder Sofa. Space Copenhagen ontwerpt meubels voor o.a. Gubi, &Tradition, Stellar Works, Fredericia Furniture en Mater. Daarnaast ontwerpen zij complete high-end interieurs zoals het 11 Howard Hotel New York, The Stratford Londen en restaurant Noma.

EPIC table

GamFratesi ontwierp de Epic tables voor GUBI.  Geïnspireerd door de historische voorbeelden van travertin-constructies zoals het Colosseum en de Sint-Pietersbasiliek in Rome, combineert de tafel twee eenvoudige geometrische vormen, de cirkel en de zeshoek, met verwijzingen naar de klassieke Griekse kolom. Het ontwerp is vernoemd naar de epische gedichten uit de oudheid. 

De tafels worden gemaakt in Italië. De eenvoudige vorm benadrukt de specifieke eigenschappen en de open structuur van travertin.

De Epic salontafel is verkrijgbaar in drie kleuren: neutraal wit, levendig grijs of kleurrijk rood. De diameter van de salontafel is 60, 80 of 110 cm. Door het verschil in hoogte kunnen ze op zichzelf staan, maar ook worden gecombineerd in hoogte en kleur.

De eettafel heeft een diameter van ø 1,30 meter en is verkrijgbaar in wit en rood travertin.

Ontwerpers van Epic table

GamFratesi Studio is in 2006 opgericht door de Deense architect Stine Gam en de Italiaanse architect Enrico Fratesi. GamFratesi behoort tot de nieuwste generatie meubelarchitecten. Ze hebben overduidelijk wortels in de sterke Deense en Italiaanse designculturen en weten die designtradities te verbinden. Gubi heeft een groot aantal ontwerpen van Gamfratesi in de collectie opgemen. Een van de bekendste voorbeelden is de Beetle serie. Maar ze werkten ook voor o.a. DePadova, Hay, Dedon, Porro en Ligne Roset.